«همایش بین المللی شرق شناسی ، تاریخ و ادبیات پارسی» در ارمنستان برگزار می شود .
«همایش بین المللی شرق شناسی ، تاریخ و ادبیات پارسی» در ارمنستان با حمایت علمی بنیاد سعدی برگزار می شود.
به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه به تقل از روابط عمومی بنیاد سعدی ، «همایش بینالمللی شرقشناسی ، تاریخ و ادبیات پارسی» با همکاری مشترک دانشگاه دولتی ایروان ارمنستان و مراکز علمی دو کشور ایران و ارمنستان از جمله بنیاد سعدی در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۹۵ در دانشگاه دولتی ایروان برگزار میشود .
بنیاد سعدی و برخی دیگر از مراکز علمی ایران همچون بنیاد ایران شناسی ، فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، موسسه لغت نامه دهخدا ، مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران و مرکز پژوهشی میراث مکتوب ، حمایت علمی خود از این همایش بین المللی و همکاری با دانشگاه دولتی ایروان ارمنستان را اعلام کرده اند .
این همایش همچنین از همکاری دانشگاه دولتی خجند تاجیکستان ، دانشگاه دولتی ایلیا گرجستان ، موسسهP.S.R Kulturella Forening سوئد ، موسسه سفیران فرهنگی مبین و نیز حمایت علمی رئیس دپارتمان مطالعات ایرانشناسی دانشگاه هامبورگ آلمان ، آتاتورک ترکیه و دانشگاه آبلای خان قزاقستان ، برخوردار است .
محورهای کلی این همایش عبارتند از : «ادبیات فارسی» ، «تعلیم و تربیت» ، «تاریخ و تمدن» ، «زبان شناسی» ، «تاریخ» ، «علوم سیاسی» ، «ادیان و مذهب» ، «ارتباطات فرهنگی» ، «فلسفه و کلام» ، «هنر و معماری» ، «حقوق» ، «باستان شناسی» ، «روانشناسی و جامعه شناسی» که محور ویژه تمام پژوهش ها پیرامون «سعدی شیرازی» است .
«همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی» که ثبت نام و دریافت مقالات خود را از ۲۹ بهمن ماه سال گذشته آغاز کرده است، به ریاست مشترک «دکتر اصغر دادبه» از چهره های ماندگار ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی و از برجسته ترین اساتید ایرانی و همچنین «پروفسور وارطان وسکانیان»، رئیس کرسی ایران شناسی دانشگاه ایروان ارمنستان و از کارشناسان و پژوهشگران برجسته مسائل ایران، برگزار خواهد شد .
دبیر علمی همایش نیز «دکتر نورعلی نورزاد» رئیس کرسی ادبیات فارسی دانشگاه دولتی خجند است. وی عالم برجسته سال ۲۰۱۵ تاجیکستان و از استادان برجسته ادبیات فارسی در آسیای میانه است .
گفتنی است به منظور مشارکت بیشتر و آسان تر دانش پژوهان علاقه مند در سراسر جهان، علاوه بر دبیرخانه مرکزی در ایران، دبیرخانه های این همایش در مناطق مختلف جهان فعال گردیده است که دبیرخانه آسیای میانه در تاجیکستان، دبیرخانه قفقاز در ایروان و دبیرخانه اروپا در سوئد، آماده پاسخگویی به علاقمندان و مراجعین می باشند. لازم به ذکر است، آخرین مهلت اعلام شده جهت ارسال مقاله به این همایش، ۱۸ اردیبهشت ماه سالجای است و نتایج داوری مقالات نیز ۲۱ اردیبهشت امسال اعلام میشود. همچنین آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در این همایش نیز ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ اعلام شده است. علاقمندان به شرکت در این همایش می توانند به نشانی تارنمای www.adabiatfarsi.com مراجعه کنند .