رونمایی از مجموعه شعر «هنوز هم …» سروده غلامعلی حدادعادل
غلامعلی حداد عادل ، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، بیان کرد : به زبان شعر و نثر فصیح فارسی عشق میورزم و از اهمالها در این زمینه رنج میبرم.
به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری ، مراسم رونمایی مجموعه شعر «هنوز هم …» سروده غلامعلی حدادعادل عصر یکشنبه بیست و نهم فروردین در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد . در این مراسم که با استقبال زیادی از سوی اهالی ادب همراه بود ، مسئولان فرهنگی و شخصیتهای ادبی زیادی حضور داشتند که از جمله آنها میتوان به محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری ، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی ، محمد حمزه زاده قائم مقام حوزه هنری ، فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری ، علیرضا قزوه ، بهاءالدین خرمشاهی ، محمدرضا ترکی ، افتخار عارف ، عباسعلی براتی پور ، محسن پرویز و … اشاره کرد .
در این مراسم ، دکتر غلامعلی حداد عادل ، پس از رونمایی از مجموعه شعرش ، در سخنانی بیان کرد : خدا را شکر میکنم که مسلمان و ایرانی هستم، خدا را شکر میکنم که فارسی زبانم و میتوانم از میراث هزارساله شعر و نثر فارسی بهره ببرم و خدا را شاکرم که میتوانم به برکت این زبان با همه اندیشهها و عواطفی که طی این هزار سال و بیشتر در گستره اقلیم زبان فارسی بوجود آمده است ارتباط برقرار کنم و ازآنها بهره ببرم .
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین با بیان این که زبان فارسی جلوه ارزشمندی از میراث فرهنگی ما است ، تاکید کرد : زبان ، هویت و تاریخ ما سرمایه بزرگی است که باید قدر آن را بدانیم . شعر در فرهنگ ما نشانه فرهیختگی است و بزرگان ما در هر شغلی که بودهاند و هر دانشی که داشتهاند با شعر بیگانه نبودهاند و میتوان گفت شعر ، جلوه هویت روح ایرانی است .
وی درباره تأخیر در چاپ کتاب «هنوز هم …» گفت : برای کسی که دهه هشتم زندگی خود را آغاز کرده انتشار دفتر شعر دیگر دیر است البته این تأخیر جهات مختلفی داشت . یکی اینکه شعر با عالم سیاست نمیسازد ، همانطور که امام(ره) هم تا زنده بود شعری از خود منتشر نکرد گرچه خواص شاعری امام را میدانستند. علت دیگر این بود که دوست داشتم هنگامی که دفتر شعرم منتشر میشود سرودههایی که درباره افراد مختلف گفتهام و به آنها علاقهمندم در این دفتر بیاید . مدتها بود سعی میکردم قصیدهای درباره پیامبر به پایان برسانم که این کار خوشبختانه به انجام رسید و آن قصیده در این مجموعه منتشر شده است . غزل دیگری که دوست داشتم در این مجموعه بیاید نیز غزلی برای امام حسین (ع) بود که همین اواخر آن را تمام کردم .
حداد عادل با بیان اینکه سعی کردم در این دفتر خودم باشم و چیزی را پنهان نکرده باشم ، افزود : تمامی سرودههای این مجموعه براساس اعتقاداتم بود. اگر برای امام(ره) و رهبری شعر گفتم با اعتقاداتم گفتم ، اگر برای مادرم ، همسرم ، زبان فارسی و … شعر گفتم با اعتقادم همراه بوده است .
رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به این که من اینم که در این کتاب میبینید نه آنچه دیگران میگویند ، گفت : گاهی فکر میکنم چقدر بین من و آنچه در این دفتر میبینید با آنچه که در فضای مجازی منتشر می شود ، فاصله وجود دارد .
وی با تاکید بر این که به زبان شعرو نثر فصیح فارسی عشق میورزم ، گفت : از اهمالها و بیتوجهیها در این زمینه رنج میبرم .
غلامعلی حداد عادل ، همچنین در این مراسم اشعاری از مجموعه شعرش خواند .
در ادامه این مراسم محسن مومنی شریف ، رییس حوزه هنری نیز گفت: از آقای حداد عادل متشکرم که برای انتشار کتابش، حوزه هنری و انتشارات سوره مهر را انتخاب کرد. افتخار ما انتشار فرهنگ، ادب و هنر انقلاب اسلامی است. وی با بیان این که وجه شاعری دکتر حداد عادل برای کمتر کسی پوشیده است، گفت: او از افرادی است که در کنار کارهای بزرگ مدیریتی و سیاسی، همواره نسبت به عرصه فرهنگی اهتمام داشته و سرودههایش بارها در دیدار شاعران با رهبر انقلاب خوانده شده است.
در بخش دیگری از این برنامه، فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری ، در سخنانی درباره مجموعه شعر «هنوز هم …» با بیان آنکه آنچه از این مجموعه شعر میگوید شرح شیدایی و گزارش تماشا است، اظهار کرد: مجموعه شعر آقای حداد از اتفاقات خوب روزگار ماست. این کتاب به طور حقیقی مجموعهای از گونههای شعری است که این روزها کمتر می توان از آنها سراغ گرفت. در این کتاب با شعرهایی روبهرو هستیم که در ادامه شعر قدیم سروده شده و مانند آبی زلال است که از سرچشمه کهن می آید. شعر ایشان از حیث توجه به زبان فارسی بیمایه نیست و بسیار پیراسته و بدون تکلف و عاری از آرایه های اضافی است. فاضل نظری تاکید کرد: هنر آقای حداد در بیان هنرمندانه این مضامین است و او روایت دولتورزی و عشق را در این اشعار بیان کرده است.
علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: آقای حداد بسیار مقاومند که خلاف اخلاق دوران آشوبهای سیاسی به وجودشان وارد نمیشود و اجازه نمیدهند کژی به فارسی وارد شود. ایشان از جمله مسئولینی است که عاشق ملت و کشورمان هستند و هرگز علم و فلسفه و تاریخ را فراموش نمیکنند.
محمدرضا ترکی، عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نیز که در این مراسم حضور داشت، با اشاره به دفتر شعر دکتر حداد عادل گفت: زبان روان و شیوه سهل به کار بردن واژهها به اشعار این دفتر همچون یک جویبار زلالی داده است. تمامی این اشعار در اوج سلامت زبان سروده شده است.
در این مراسم ، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری هم با بیان اینکه شعرهای آقای حداد در این کتاب برای ما درس است، ادامه داد : بهتر است تعارف را کنار بگذاریم و کمی صریح باشیم. کتاب «هنوز هم …» دکتر حداد عادل شعرهای خوبی دارد اما اگر بگوییم در این روزگار تنها ایشان و چند نفر دیگر شاعران خوبی هستند دروغ گفته ایم. با این حال اگر از ??? غزل روزگارمان بخواهیم انتخابی داشته باشیم از این کتاب هم غزلی برمیگزینیم که به نظر من چیز کمی نیست و بسیار مبارک است.
بهاءالدین خرمشاهی ، حافظ پژوه و شاعر ، نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود . وی با بیان اینکه کتاب «هنوز هم …» را خوانده و یادداشت مفصلی درباره آن نوشته که به زودی منتشر میشود ، گفت : حسن سلیقه و صبر چندین ساله آقای حداد را در منتشر نکردن این اشعار که منجر به نقش کردن چنین دفتر زلال و ظریفی شد تبریک میگویم .
خرمشاهی افزود : این کتاب ، دفتری است دیوان وار ، خواندنی و ماندنی و من در مقابل آن احساس احترام و مسئولیتی بالا حس میکنم .