به بهانه پخش مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی جام جم از شبکه ۳ سیما
تماشای مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره های هنری به ویژه سینمایی، آن هم به صورت زنده و از تلویزیون ملی همیشه برای همه ی ما جذاب بوده و هست. به خصوص افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر که هر سال، همه امیدواریم از تلویزیون و به طور کامل شاهدش باشیم و هر سال فقط قسمت هایی از آن را، آن هم در نماهایی لانگ شات از اخبار می بینیم و اگر خوش شانس باشیم، می توانیم از رادیو به طور زنده تنها مراسم را بشنویم!
اماامشب، ۲۵ دی ماه ۹۲، تلویزیون مراسم اختتامیه جشنواره ی بین المللی جام جم را به طور زنده پخش نمود. مراسمی که در آن بسیاری از پیشکسوتان عرصه فیلم و سریال و اهالی تلویزیون حضور داشتند و با پخش این مراسم گویی جانی تازه در برنامه های تلویزیونی ما دمیده شد.
به همین سادگی می توان جذابیت ایجاد کرد و مردم را پای رسانه ملی نشاند!
و در این میان، ستاره ی مراسم بی شک عزت ا… ضرغامی بود. کسی که در سخنرانی اش در این مراسم، سنگ تمام گذاشت و در کنار دعوت از همه ی بزرگان و هنرمندانی که در تلویزیون فعالیت می کنند، بعد از مدت ها همه را دور هم جمع کرد و مردم را نیز در این مهمانی سهیم نمود. سخنرانی ضرغامی، یک سخنرانی صریح، شجاعانه و علمی بود. صریح از این جهت که بدون هیچ واهمه ای خطوط قرمز ِ واقعی و غیرواقعی و ساختگی را معرفی کرد و افزود نباید با نگاهی متعصب، از تولیدات موثر و البته مردمی جلوگیری کرد. بلکه باید با توجه به سخنان مقام معظم رهبری کلیت اثر را مدنظر قرار داد و در صورت وجود اشکالات و ایرادات جزئی نباید از پخش اثر به علت موضع گیری های شخصی و گاهاً با تعصبات کور، جلوگیری نمود. او صراحتا اعلام کرد که اثری موثر است که پیام خود را نه به صورت علنی و در ظاهر یا به بیانی دیگر سوبژکتیو بیان کند بلکه اثر موفق ، اثری است که به طور غیرمستقیم پیام و محتوای خود را به مخاطب الغا نماید.
از دیگر نقاط قوت مراسم و نیز سخنرانی ضرغامی، احترام او به مقام والای علم و عالمانی چون دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، که در مراسم حضور داشتتند، بود. احترامی صادقانه و شاگرمآبانه که خود نشان می دهد که برای او در جایگاه ریاست چنین نهاد مهمی، که حکم دانشگاه را برای مردم دارد، فلسفه و علم از جایگاه والایی برخوردار است.
به هر حال….
ضرغامی امشب، یک مدیر ِ داخواه و ایده آل تلویزیونی بود. مدیری که همه ی ما دوست داریم مدیریت و ریاست صدا و سیما را به عهده بگیرد. مدیری که با رعایت همه ی شئونات، می تواند صدا و سیما را پویا نماید! با روحیه ای نقاد، نقدپذیر و علمی!
و شاید برای اهالی سینما ، به خصوص طرفداران برنامه هفتِ جیرانی (به قول ضرغامی)، دلچسب ترین بخش مراسم ، بخش پایانی سخنان او بود، که صراحتا اعلام نمود که برنامه هفتِ گبرلو با برنامه هفتِ جیرانی، ۲ برنامه ی کاملاً متفاوت هستندو برنامه هفتِ جیرانی را همین کم لطفی ها و خطوط قرمز ساختگی و غیرواقعی و تنگ نظری ها نابود کرد!
و ضرغامی بار دیگر شجاعانه از دلسوزان واقعی فرهنگ و هنر این مملکت دفاع نمود! دفاعی جانانه که تا کاندید نشدن برنامه هفتِ گبرلو (که انصافاً این روزها دیگر برای هیچ کسی جذابیتی ندارد) ادامه پیدا کرد.
و در پایان اینکه….
کام ما که با دیدن این برنامه و شنیدن سخنان دکتر ضرغامی و دیدن چهره ی استاد دینانی شیرین شد و امیدوارمان کرد که شاید… شاید تلویزیون ملی مان … آهسته آهسته … جان بگیرد و امیدوار شدیم که شاید … شاید امسال مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر از تلویزیون پخش شود … و مردم به جای دیدن مراسم گلدن گلاب و اسکار و چه و چه و چه از شبکه های بیگانه و ضدانقلاب، ۲ ساعتی هم که شده تلویزیون ملی را تماشا کنند و لذت ببرند!
خیلی خوب گفتید. واقعا جذب مخاطب به آن سختی ها که مسئولین صداوسیما فکر می کنند نیست.
به نظر من صحبت های دیشب آقای ضرغامی را باید چندین و چند بار برای کارکنان خود صداوسیما پخش کنند، بلکه شاید در ساخت و پخش برنامه یشان تغییری ایجاد شود…
خیلی خوب گفتید. واقعا جذب مخاطب به آن سختی ها که مسئولین صداوسیما فکر می کنند نیست.
به نظر من صحبت های دیشب آقای ضرغامی را باید چندین و چند بار برای کارکنان خود صداوسیما پخش کنند، بلکه شاید در ساخت و پخش برنامه یشان تغییری ایجاد شود…