مبارک تا دوسال دیگر از تئاترشهر خداحافظی کرد

mohr ekhtesasi

پانزدهمین جشنواره عروسکی نمایش تهران – مبارک روز گذشته در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

هفت گاه

به گزارش سرویس تئاتر هفت گاه ، مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره شنبه ۲۹ شهریور ماه ساعت ۲۰:۳۰ در تالار وحدت برگزار شد. علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد ، مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی و پریسا مقتدی رئیس مجموعه تئاتر شهر در مراسم حضور داشتند.

این مراسم با حدود یک ساعت تأخیر با اجرای نگار استخر به عنوان مجری مراسم برگزار شد‌ .

در ابتدای مراسم ،  گروه کُر کودک به روی صحنه آمدند و قطعه ای را برای حاضران نواختند . و پس از آن  فیلم کوتاهی از صحبت های مرادخانی و طاهری پخش شد.

مرادخانی در پیام خود با اشاره به دو نکته بسیار مهم جشنواره نمایش عروسکی گفت : ” اعضای هیئت برگزار کننده جشنواره و دبیرخانه توقع امکانات و مسائل مالی آنچنانی نداشتند و با امکانات و بودجه موجود کار خود را پیش بردند. دومین نکته این جشنواره در همان روز اول بروز کرد و آن شعار صلح طلبی بود، شعاری که از همان ابتدا به مسئله زنان و کودکان مظلوم غزه پرداخت.”

در ادامه حسین طاهری با بیان اینکه جشنواره با شور و حال خاصی برگزار شد، اظهار داشت: ” از اینکه تمام خانواده نمایش عروسکی در جشنواره حضور داشتند ، خوشحالم و خواستار این هستم که جشنواره‌های عروسکی دیگری در کشور برگزار شود، توجه جشنواره عروسکی به مسئله غزه اقدامی خوب بود و از تلویزیون می‌خواهم تا از حرکت جشنواره برای تعالی تئاتر عروسکی بهره ببرد. “

بعد از آن نوبت به دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی رسید که به روی صحنه بیاید و بگوید : ” برگزاری جشنواره در ذهن من خیلی با شکوه تر و گسترده تر از  از جشنواره فعلی بود که متاسفانه اینطور پیش نرفت ولی با این حال جشنواره خوبی بود و امیدوارم همه راضی باشند. “

وی در ادامه از خانه تئاتر ، انجمن نمایش و گروه یونیما ، تئاتر شهر به خصوص پریسا مقتدی و همچنین گروه های بین المللی به ویژه کشور اسپانیا و چین که حتی یک بخش از هزینه گروه خود را تقبل کردند ، از یونیسف به خصوص مهتاب کرامتی که همیشه همراه آنها بود تشکر کرد.

دبیر جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک صحبت هایش را اینگونه ادامه داد : ” امیدوار هستیم که این حرکت های شادی همانند کارناوال که در این جشنواره انجام شد تداوم پیدا کند و در فضایی گسترده تری صورت گیرد . برای اولین بار بود که این جشنواره به صورت مستقل و تحت نظارت خانه عروسک برگزار شد . امیدوار هستم زین پس شرایطی بوجود آید که کار اهالی هنر به بچه های هنر واگذار شود . ما  سعی کردیم فضای شادی را در این مدت ایجاد کنیم . “

وی در پایان از علی جنتی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل حضور در این مراسم و همچنین علی مرادخانی به خاطر پشتیبانی و دلگرمی که در تمام این مدت به او می داد و حسین طاهری به خاطر آنکه در این مدت با صبوری او را تحمل کرد ، تشکر کرد .

سپس نوبت به تقدیر از “علی منتظری” رسید . شش ماکت متحرک با چهره و اندام دکتر علی منتظری روی صحنه آورده بودند و بزرگداشت مدیر پیشین تئاتر برگزار کردند . پس از آن کلیپی پخش شد که در آن مرضیه برومند، بهروز غریب پور ، هادی مرزبان و سهراب سلیمی در رابطه با وی صحبت کردند.

 آنها از مدیری تقدیر کردند که در شرایطی که تئاتر روبه تعطیلی می‌رفت و بسیاری از هنرمندان حذف فیزیکی و فکری شده بودند،‌ توانست جان تازه‌ای به تئاتر ایران ببخشد و اعتماد هنرمندان را جلب کند. در این فیلم بهروز غریب‌پور آرزو کرد همه مدیران از علی منتظری یاد بگیرند.

در ادامه برای تقدیر از وی، جنتی ، مرادخانی ، طاهری ، سلطانی فر و برومند به روی سن حاضر شدند و لوح تقدیری توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تندیسی از جشنواره عروسکی توسط دبیر جشنواره به علی منتظری اعطا شد.

علی منتظری در سخنانی با اشاره به پایه‌ریزی جشنواره تئاتر عروسکی در سال ۶۸ یادآور شد : این جشنواره به همت هنرمندان عروسکی جان گرفت. برایم بسی افتخار است بعد از ربع قرن که از حضور من در مرکز هنرهای نمایشی می‌گذرد، امروز به همت شیرزنی به نام مرضیه برومند و همکارانش در ستاد اجرایی جشنواره‌، تقدیر می‌شوم.

همچنین او از کمبود امکانات در دوره های گذشته ی جشنواره را یادآور شد وگفت :” امروز با همکاری آقای مرادخانی و طاهری  و دیگر افراد، امیدواریم در آسایش و آرامش این جشنواره ها برگزار شوند. یادمان باشد، مدیریت در فرهنگ و هنر، مدیریت بر قلبها و دلهاست.”

هفت گاه

وی در پایان اذعان داشت: “تمام موفقیت های به وجود آمده را برای جمع می دانم و در واقع این تقدیر و تشکر برای همه است.”

معرفی برگزیدگان بخش  نمایشنامه های  که برای چاپ انتخاب شده بودند ،بخش دیگری از مراسم بود.

رتبه اول: نمایشنامه «پرده‌بازی کاش پام به ماه می‌رسید یا به گلای شمعدونی» نوشته مجید بوربور

رتبه دوم: به صورت مشترک دو نمایشنامه

الف): «گاوچران‌های مفرغی» نوشته سعیدرضا خوش‌شانس

ب):  «توبه‌ی ننه مبارک» نوشته عسل عصری‌ملکی

رتبه سوم: نمایشنامه «تغییر در موقعیت قوری» نوشته طلیعه طریقی

همچنین، در این مراسم از مهدی رجبی برای نمایشنامه «ماهیگیر و کنسرو لولو» تقدیر به عمل آمد .

سپس علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با ابراز خرسندی از حضور در برنامه پایانی جشنواره تئاتر عروسکی گفت:” احساس غم کردم وقتی که نتوانستم از آثار جشنواره تئاتر عروسکی استفاده کنم. از معاونت هنری می‌خواهم که آثار جشنواره را در طول سال فعال کند تا مردم ایران از آن بهره ببرند و خانواده عروسکی تجربه بیشتری را کسب کنند.

وی در ادامه این مراسم ضمن تشکر از حاضران گفت :” از تاخیر به وجود آمده در آغاز مراسم به دلیل دیر آمدن بنده عذرخواهی می‌کنم و بسیار خوشحالم که در مراسم پایانی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران_مبارک حضور دارم، البته ناراحت هستم که نتوانستم در طول هفته گذشته در سالن‌های اجرای آثار جشنواره حضور پیدا کنم. “

او با اشاره نقش تاثیرگذار فرهنگ و هنر در بهبود روابط کشور‌ها افزود: تئاتر عروسکی می‌تواند سفیر خوبی برای حضور در مجامع بین‌المللی باشد و از طریق این هنر می‌توانیم چهره‌ای پر مهر و زیبا از مردم ایران به جهانیان ارائه کنیم.

علی جنتی با اشاره به داستان «۲۴ ساعت در خواب و بیداری» صمد بهرنگی گفت: این داستان دنیای غریبی از عروسک‌ها را تعریف می‌کند که در آن تنهایی رقت‌بار قهرمان در مهمانی عروسک‌ها تبدیل به دنیای زیبا و شگفت‌انگیز می‌شود. عروسک‌ها نمادی از واقعیت هستند و ماسک‌های تئاتر ابزار این واقعیت‌ها است که زندگی با سختی در آن‌ در جریان است. درسی که از این نمادها می‌آموزیم هم زیستی و خستگی ناپذیری  از ملالت‌ها و انسان شدن و انسان زیستن است.

جشنواره تئاتر عروسکی بخش  رقابتی نداشت از این رو در مراسم اختتامیه از همه ی  گروه های بین المللی و داخلی تقدیر شد و به همگی تندیس مخصوص جشنواره که در واقع مبارک طلایی ست ، اهدا شد .

همچنین از طرف معصومه ابتکار و سازمان محیط زیست نیز به ۳ نمایش ،”تیستو سبز انگشتی” به کارگردانی آزاده پورمختار و هما جدی کار ، “سرزمین زنبورهای عسل” به کارگردانی محمدرضا مالکی و “هیوا” به کارگردانی صبا مولودی جوایزی تعلق گرفت که برگزیدگان برای دریافت جوایز خود باید به دبیرخانه جشنواره مراجعه کنند .

در این مراسم همچنین از آهنگ مخصوص جشنواره نمایش عروسکی نیز رونمایی شد ، شعر این آهنگ سروده ی هنگامه مفید و ملودی اش اثر آیدین صمیمی مفخم پسر هنگامه مفید و مرحوم کامبیز صمیمی مفخم می باشد . آهنگ پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی که قرار است همه وقتی آن را می شنوند به یاد جشنواره نمایش عروسکی بیافتند ، “آسمان عروسک ها آبی است” نام دارد .

در انتهای مراسم تمامی گروه ها چه بین المللی چه داخلی به همراه مسئولان برگزاری پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی مبارک – تهران به روی سن آمدند و در حالی که آهنگ مخصوص پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی نواخته می شد عکس یادگاری گرفتند و با علاقمندان به تئاتر عروسکی تا جشنواره ی بعدی خداحافظی کردند .

گفتنی ست در مراسم جشنواره تئاتر عروسکی میهمانانی همچون جواد مجابی‌، فرهاد توحیدی‌، ایرج راد،‌ بهرام شاه محمدلو‌، لیلی رشیدی‌، مهتاب کرامتی‌، حسین مسافر آستانه‌، هرمز هدایت‌، فریبا رئیسی‌، مریم معینی‌، سهراب سلیمی‌، بهزاد فراهانی‌، شهرام کرمی‌، مسعود کرامتی‌، هادی مرزبان‌، حامد زحمت‌کش‌، حسین پارسایی‌، روشنک کریمی‌، فریبا رئیسی‌، بهمن مفید‌ و… نیز حضور داشتند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 13 =