گروه “سهند” به سرپرستی رشید وطن دوست از جمله گروه هایی بود که در بخش جنبی سی اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در ایوان شمس به روی صحنه رفت . وطن دوست ، سال ها به عنوان سولیست در ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری ، ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی و همچنین ارکسترهای دیگر فعالیت داشت . خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، به بهانه ی حضور گروه “سهند” در جشنواره موسیقی فجر گفت و گویی را با رشید وطن دوست انجام داده است که می توانید آن را در ادامه مطالعه کنید .
از اجرای امشب ، سالن و امکانات آن راضی بودید ؟
من هر سال با گروه “سهند” که سرپرست و خواننده ی آن خودم هستم ، در جشنواره موسیقی فجر شرکت می کنم . من بیست سال سولیست ارکستر سمفونیک و ده سال سولیست ارکستر ملی بودم و در حال حاضر تدریس آواز کلاسیک و سولفژ می کنم . امشب برای اولین بار در ایوان شمس برنامه اجرا کردم و از این سالن خوشم آمد . سالن قشنگی است و از آن راضی بودم .
جایگاه موسیقی کلاسیک را در بین جوانان چگونه ارزیابی می کنید؟
خود من کلاسیک می خوانم ولی به همه نوع موسیقی گوش می دهم . از پاپ گرفته تا فلامینکو و جاز را گوش می دهم . الان بیشتر جوان ها به موسیقی پاپ روی آورده اند . طرفداران موسیقی ایرانی کمتر از موسیقی پاپ است . به عنوان مثال خود من مرتضی پاشایی را نمی شناختم . با نوازنده های گروه او آشنایی داشتم ولی با خود او آشنایی نداشتم . وقتی یکی از کارهای او را شنیدم ، از آن خوشم آمد . خیلی ها در ایران پاپ می خوانند و همه خوب هستند ولی او یک استثنا بود . صدای دلنشین و ترانه های قشنگی داشت . خود او در دانشگاه ، کلاسیک خوانده بود و کیبورد می زد . شعرهای او همه رمانتیک و غم انگیز است . بخصوص آهنگ های “جاده یک طرفه” و “نگران من” . این نظر شخصی من است . صدای او گرم و دلنشین بود .
شما به عنوان سرپرست گروه “سهند” در موسیقی کلاسیک چه هدفی را دنبال می کنید؟
گروه “سهند” گروهی است که همه ی آهنگ های من را می زنند ولی تخصص شان فقط موسیقی آذری است . ولی من گاها با آن ها آثار کلاسیک و یا ایتالیایی هم خوانده ام .
توجه به موسیقی کلاسیک از زمانی که شما آغاز بکار کردید با امروز که پیشکسوت این رشته هستید ، چه تغییراتی کرده است ؟
قبل از انقلاب بیشتر به موسیقی کلاسیک توجه می کردند و طرفداران بیشتری داشت . الان نسبت به آن زمان کمی توجه ها کمتر شده است . قبل از انقلاب ما سمفونی و باله داشتیم .
جایگاه جشنواره ی موسیقی را در جهت بهبود وضعیت شرایط گروه هایی که در جشنواره شرکت می کنند ، چطور ارزیابی می کنید ؟
اجرای هر ساله جشنواره موسیقی خیلی خوب است . همه ی گروه ها از ایرانی تا خارجی در زمینه های مختلف مثل پاپ ، فلامینکو و یا … آماده می شوند تا در جشنواره شرکت کنند . برای آنها تمرین هم محسوب می شود و می توانند خودشان را نشان دهند و باعث علاقمندی در میان جوان ها می شود .
اکثر قطعه هایی که امروز شما اجرا کردید ، آذری بودند . با توجه به اینکه شما در جشنواره موسیقی فجر اجرا داشتید و می دانیم با تنوع مخاطبان روبرو هستیم و ممکن است بعضی افراد آذری متوجه نشوند ، فکر نمی کنید انتخاب قطعات نامناسب بوده است ؟ به نظرتان اگر کار را به دو بخش فارسی و آذری تقسیم می کردید، نتیجه ی بهتری نمی گرفتید ؟
اتفاقا نظر شما نظر خوبی است . انشاالله سال دیگر این کار را می کنیم . امسال هم قصد داشتیم که لابه لای برنامه ها فارسی بخوانیم که فرصت نشد . انشالله سال دیگر این کار را انجام می دهیم .
به عنوان سوال آخر اگر انتقاد یا پیشنهادی به جشنواره موسیقی فجر دارید برای ما بگویید .
انتقادی ندارم ولی خوشحالم که جشنواره موسیقی همه ساله برگزار می شود و جوان ها می توانند در جشنواره شرکت کنند .