گروه “خنیا” بدون پری ملکی به روی صحنه رفت

گزارشی از نخستین روز جشنواره موسیقی فجر در ایوان شمسهفت گاه

هفت گاه

به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، در نخستین روز از سی امین جشنواره موسیقی فجر ، ایوان شمس میزبان گروه های موسیقی “سهند” به سرپرستی رشید وطن دوست و “خنیا” به سرپرستی پری ملکی بود .

ایوان شمس در ابتدای جشنواره نشان داد که می توان روی نظم برگزاری اجراها در این سالن حساب کرد چرا که اجرای هر دو گروه راس ساعت مشخص شده در برنامه جشنواره آغاز شد . نخستین اجرا متعلق به گروه “سهند” بود که به دلیل اینکه اعضای گروه همگی اصلتا آذری هستند ، مورد استقبال بسیاری از جانب آذری ها قرار گرفت ، به طوری که می توان گفت اکثریت افرادی که در سالن حضور داشتند ، آذری بودند . در بعضی قطعات ، آذری های حاضر در سالن به وجد می آمدند و با دست زدن منطبق با ریتم آهنگ ، گروه “سهند” را همراهی کردند . قطعاتی هم که در این کنسرت اجرا شدند ، به غیر از یک مورد همگی به زبان شیرین آذری بودند .

از نکاتی که می توان در این اجرا به آن اشاره کرد ، این بود که در بروشوری که در اختیار مخاطبان قرار داشت ، دو قطعه به زبان فارسی گنجانده شده بود ولی در عمل تنها یک قطعه آن هم در بخش نخست این کنسرت دو بخشی اجرا شد .

هفت گاه

یکی دیگر از چیزهایی که نبودش در این کنسرت احساس می شد حضور خبرنگاران بود . خبرنگاران حضور بسیار کمرنگ و تقریبا رو به محو شدنی در این کنسرت داشتند .

در این کنسرت قطعات آذری “ساری گلین” ، «مالالان» از اپرای آرشین،  “کیم بیلیر”، “منیم عزیز شهر” ، “سنده گالماز” ، ” گوزلیم هرآقشام” ، “گوزلیم سن سن” ، “گوربان آدنیا” ، “جانیم تبریز ” و یک قطعه به زبان فارسی اجرا شد و کنسرت به صورت بسیار ناگهانی پایان یافت . به گونه ای که گویا کسی به سرپرست گروه اشاره کرده باشد که وقتتان تمام شده است .

در این اجرا رشید وطن دوست (سرپرست و خواننده) ، رضا رضوی (پیانو) ، فرهاد فرج لی (تار) ، احسان اسداللهی (گارمان) ، وحید اسداللهی (نقاره) از اعضای گروه “سهند بودند که به هنرنمایی پرداختند .

و اما کنسرت دوم که راس ساعت ۲۱ آغاز شد ، مربوط به گروه “خنیا” بود . زمانی که اعضای گروه یک به یک به روی سن آمدند ، تمام مدت منتظر بودم که خانم پری ملکی نیز در انتها به روی سن بیاید که اینگونه نشد . امیدوار بودم شاید در بخش دوم برنامه این اتفاق صورت بگیرد که بازهم نشد . گویا از اجرای خانم ملکی به دلیل برخی مسائل در جشنواره موسیقی فجر جلوگیری شده بود !

در این کنسرت نیزخبرنگاران حضور کمرنگی داشتند اما به تعداد عکاسان افزوده شده بود . از دیگر مسائلی که در هر دو کنسرت دیده شد این بود که تقریبا یک ، سوم صندلی های سالن ایوان شمس خالی بود .

هفت گاه

گروه “خنیا” برنامه ی خود را دو بخش اجرا کردند که  در بخش اول که در دستگاه شور و آواز دشتی بود ، تصنیف‌های “بگو کجایی”، به آهنگسازی مجید وفادار و شعر عبدالله الفت ، “شبگرد” به آهنگسازی حبیب الله بدیعی و شعر رحیم معینی کرمانشاهی، “یارم گره بر مو زده” به آهنگسازی همایون خرم و شعر بیژن ترقی، “عاشق مشو” به آهنگسازی محمود ذوالفنون و شعر رضا ثابتی، “موج” به آهنگسازی پرویز یاحقی و شعر اسماعیل نواب صفا و تصنیف محلی “وعده‌ گل‌رُخان” با تنظیم مجید وفادار و شعر اسماعیل نواب صفا اجرا شد . در بخش دوم هم تصنیف‌های “عمری سر کوی تو” به آهنگسازی مرتضی محجوبی و شعر شهرآشوب اصفهانی، “بس کن ای دل” به آهنگسازی مرتضی نی‌داوود و شعر پژمان بختیاری، قطعه‌‌سازی”رها” به آهنگسازی جلال امیرپورسعید، تصنیف “ز کوی بلاکشان” به آهنگسازی همایون خرم و شعر بیژن ترقی و در پایان هم “بحر طویل” به روایت حسین تهرانی اجرا شدند .

از اعضای گروه “خنیا” در اجرای خود در سی امین جشنواره موسیقی فجر می توان به ، فاروق کسمایی (همخوان) ، جلال امیرپورسعید (تار) ، مرضیه رحیم‌زاده (سنتور)، رخساره رستمی (عود)، سهیل مخبری (کمانچه) و بامداد ملکی (تنبک) پری ملکی (سرپرست گروه) اشاره کرد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =