موسیقی نواحی در چهارمین روز از سی امین جشنواره موسیقی فجر ، مخاطبان حاضر در ایوان شمس را به وجد آورد .
به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، در چهارمین روز از سی امین جشنواره موسیقی فجر ، دو گروه “شبدیز” به سرپرستی محسن حیدریه و “آگرین” به سرپرستی عادل نادری در بخش نواحی سی امین جشنواره بین المللی جشنواره موسیقی فجر در ایوان شمس به روی صحنه رفتند .
گروه “شبدیز” به سرپرستی محسن حیدریه که از بوشهر در جشنواره شرکت کرده است ، موسیقی خاص نواحی جنوب را اجرا کردند . موسیقی ای شاد و پر انرژی که مخاطبان را با خود همراه کردند و لحظات شادی را برای آن ها رقم زدند.
اعضای گروه لباس های متحدالشکلی پوشیده بودند که استفاده از رنگ های گرمی مانند زرد ، نارنجی و قرمز هم حال و هوای جنوب را تداعی می کرد هم متناسب با فضای شاد کنسرت بود . اعضای گروه علاوه بر آنکه موزیسین های خوبی بودند گویا در هنرهای نمایشی نیز سررشته ای داشتند . در قطعه ای به نام نیمه (آواز کار) که در واقع آهنگی است که ماهیگیران و لنج داران در هنگام کار می خوانند ، یکی از اعضای گروه شروع به اجرای حرکاتی که گویا در حال ماهیگیری یا پارو زدن است را به نمایش گذاشت . آهنگ هایی که در کنسرت “شبدیز” اجرا شدند ، با حال و هوای شادشان ، مخاطبان را بسیار به وجد آورند به گونه ای که علاوه بر دست زدن ، بسیاری در همان حال که روی صندلی نشسته بودند ، می رقصیدند .
یکی از کارهای خوبی که گروه انجام داد این بود که قبل از خواندن هر آهنگی خواننده نام آهنگ ، شاعر و آهنگساز آن را معرفی می کرد . در این کنسرت قطعات فانوس ، نیمه ، خروس خون ، مت دیگه ناشم ، یزله ، موج ، دینا دینا ، نگین عشق ، قبله دعا و در آخر خیام خوانی جرا شدند.
حسین سهرابی ، امین فیروزپور ، علیرضا علمدار بوشهری ، اسماعیل تنگسیری ، مهدی احمدی ، پویان بیانی و مهرداد راستیان و محسن حیدریه اعضای گروه “شبدیز” را تشکیل می دهند .
در ساعت ۲۱ ، گروه “آگرین” به سرپرستی عادل نادری از سنندج به روی صحنه رفت . گروه “آگرین” نیز همانند گروه “شبدیز” در بخش نواحی سی امین جشنواره موسیقی فجر شرکت کرده بود .
سالن ایوان شمس در هنگام اجرای کنسرت گروه “آگرین” تقریبا به طور کامل از جمعیت پر شده بود و یکی از نکات جالب حضور تماشاگرانی با لباس های کردی در میان جمعیت بود . اعضای گروه “آگرین” نیز همگی لباس های کردی به تن داشتند .
در ابتدای کنسرت یکی از اعضای گروه در مورد قطعاتی که قرار بود اجرا شود ، گفت تلاش کرده اند آهنگ ها را به گونه ای انتخاب کنند که موسیقی کردی در چهار کشور ایران ، ترکیه ، عراق و سوریه را برای مخاطبان اجرا کنند . خواننده و سرپرست گروه نیز به زبان کردی به خوشامدگویی پرداخت و کنسرت با تکنوازی دف آغاز شد .
پس از آنکه یکی از قطعات به اتمام رسید ، مردم با تشویق خود و به زبان کردی خواستار اجرای دوباره این قطعه شدند و اعضای گروه نیز به درخواستشان جواب مثبت دادند . تقریبا در تمام قطعاتی که اجرا شد ، مخاطبان در حال دست زدن بودند و عده ای نیز روی صندلی شان کردی می رقصیدند یا دستمال هایشان را در هوا تکان می دادند . اما در قطعه “گل ریزان” هیجان مردم به اوج خود رسید و تعداد زیادی از آقایان به جلوی سن آمدند و به رقص و پایکوبی کردی پرداختند . در این قطعه تقریبا تمام جمعیت از جای خود بلند شده بودند .
پس از این آهنگ مخاطبان درخواست اجرای قطعات خاصی را داشتند که خواننده به کردی رو به جمعیت گفت از من نخـواهید که آهنگ های شاد بخوانم . ما برخی قطعات کردی را که اصیل تر هستند را برای شما اجرا می کنیم . وسط کنسرت زمانی که یکی از قطعات به پایان رسید ، خواننده به مخاطبان خبر داد که برف خوبی هم در مناطق کردستان آمده است که مخاطبان شروع به دست زدن کردند .
گروه ” آگرین” قطعات “کانی” ، ” گل ریزان” ، ” چه نده جوانی” ، ” سکالا” ، ” هه ناری” ، ” لای لای” ، ” ئه م لان و ئه لان” ، ” شه مامی” ، ” های دل” ، ” ئامینه گیان” را برای حاظران در سالن اجرا کردند .
عادل نادری (خواننده و سرپرست) ، فرزاد عندلیبی (کوبهای)، حمید حاصلی (عود و دیوان)، زانیار پندار (دیوان و باغلاما)، حامد پیرا (نرمه نای و دوزله) اعضای گروه آگرین” را تشکیل می دهند .
خیلی اجرای پر انرژی بود
ما که فقط رقصیدیم :(((